donderdag 2 oktober 2014

Oosterse roerbak saus

Dit is een lekkere roerbaksaus die je voor van alles kan gebruiken. Ik heb regelmatig het probleem dat ik een lekker vleesgerecht heb maar vervolgens niet weet hoe ik de groenten erbij lekker maak. Deze lekkere roerbaksaus lost dat probleem heel eenvoudig op. Je kan het voor van alles en nog wat gebruiken en naar smaak aanpassen. Je kan er fijngesneden gember aan toevoegen, knoflook, beetje citroen noem maar op. De bedoeling is dat je je groenten wokt (ik heb het vd week met tempe gedaan en dat was ook zalig) en als het gaar is voeg je op het laatste moment deze saus toe naar smaak. En als je sesamzaadjes in huis hebt strooi deze er dan ook overheen. Dat staat wel zo gezellig.

Dit zijn de ingrediƫnten voor 2 personen:
4 el zoete chilisaus
2 el ketjap manis
2 tl sesamolie
evt 1 el sesamzaad om het af te maken

Meng alle ingrediƫnten en voeg de saus aan het einde van het roerbakken toe.

0 reacties:

Een reactie posten