donderdag 3 april 2014

Heerlijke kippenvleugeltjes uit de oven; zoet en kruidig

Lekker hoor deze kippenvleugeltjes uit de oven. Als we in de zomer van een bbq genieten gaar ik deze kippenvleugeltjes in de oven voor en gaan ze daarna de bbq op.
Ik weet dan zeker dat het vlees gaar is en je hoeft ook niet zo lang te wachten totdat je eindelijk een stuk vlees kan verorberen.
Ik heb dit recept uit een basis kookboek en was eigenlijk erg verrast door de heerlijke smaak. Door de kruidnagel heeft de marinade een niet alledaagse smaak waardoor het kippenvleugeltje ineens een stuk interessanter wordt. Ik proef de marinade tussentijds regelmatig en heb hem ook een beetje aangepast.
Ingredienten voor marinade van 12 kippenvleugels

2 eetlepels curry of tomatenketchup
1 eetlepel mosterd
4 eetlepels soyasaus bijv Kikkoman
enkele druppels tabasco
4 eetlepels Sherry
3 eetlepels sinaasappel- of abrikozenjam of 3 lepels honing
1/2 theelepel kruidnagel fijnmalen met 1/2 theelepel kaneel en deze toevoegen
Indien voorradig 1 tl oploskoffie
sap van halve citroen
wat zout

Alle ingredienten mengen en mengen met de kippenvleugels. Minstens 2 uur laten marineren.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Kippenvleugels op een rooster leggen en wat zout toevoegen. Na een half uur regelmatig bestrijken met de marinade zodat ze een mooie kleur krijgen. De kippenvleugels ook draaien voor een gelijkmatige verdeling van de marinade. Na ongeveer 45 minuten de kip uit de oven halen.

0 reacties:

Een reactie posten