donderdag 3 april 2014

Goulashsoep....de lekkerste

Laat je niet misleiden door de foto. Ik heb hem haastig genomen en hij doet de soep eigenlijk geen eer aan. Ik heb deze soep al een paar keer voor gasten gemaakt en iedere keer zitten ze weer te smullen! Ook gaan mensen raden naar dat ene ingredient wat ze niet helemaal thuis kunnen brengen. Wat is t toch? Maar dat is de karweizaad. Niet te verwarren met komijnzaad wat er erg op lijkt qua uiterlijk maar een hele andere smaak heeft. De karweizaad is niet te vervangen voor een andere specerij maar de meeste supermarkten hebben hem gewoon in huis.
Meestal serveer ik een zelf gebakken Foccasia bij deze soep. Dan kan dit gerecht helemaal niet meer stuk. Maar het is dus een echte maaltijdsoep met lekker veel vlees erin en hij is niet moeilijk om te maken.
In de meeste sudder- en stoofrecepten staat dat je het vlees in dobbelsteentjes moet snijden maar ik doe dat niet. Ik vind t lastig om runder riblappen rauw te snijden en ik vind al dat vet ook niet meewerken. Dus ik pak het even anders aan. Dit gerecht heeft wel wat tijd nodig vanwege het vlees dus begin ruim van tevoren.

Ingredienten:

olijfolie
1 kilo suddervlees zoals runder riblappen
2 grote uien gesnipperd
4 geperste teentjes knoflook
1 groene paprika fijn gesneden
1 eetlepel karweizaad
3 eetlepels zoet paprikapoeder (probeer 1 eetlepel te vervangen voor gerookt paprikapoeder als je dit in huis hebt)
1/4 tl nootmuskaat
zout
400 gr gehakte tomaten uit blik
2 liter kippenbouillon
ongeveer 400 gram krieltjes
1 groene paprika gesnipperd

Bak de rundvleeslappen in hete olie totdat ze bruin kleuren. Giet de bouillon erbij en laat t zachtjes stoven. Als het vlees zacht begint te worden (bijv na een uur of twee) haal het vlees dan uit de pan en trek het in stukken. Verwijder het vet als je hier niet van houdt.

Doe het vlees terug in de pan. In een andere pan bak je de ui in wat olie. Voeg als deze zacht begint te worden de knoflook toe en 1 fijn gesneden paprika. Roer de specerijen erdoor en wat zout. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon en voeg ook de gehakte tomaten toe. Laat de soep de smaken in zich opnemen en laat t even sudderen.

Op t laatste moment;
Bak de krieltjes even aan in een pan tot ze een mooi kleurtje hebben. Voeg de krieltjes toe aan de soep en de laatste paprika. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.

0 reacties:

Een reactie posten