woensdag 15 september 2010

Panna Cotta met frambozensaus

Dit nagerechtje klinkt heel chique maar is zó makkelijk te maken. Ik denk dat het binnen 15 min is gepiept! En het is echt heel lekker. Ik heb mijn Panna Cotta afgelopen weekend in een Margarita glas geserveerd. Het zag er erg leuk uit en zo is mijn Margarita glas ook eens gevuld!


Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Panna Cotta:
450 cc slagroom
1 vanillestokje
theelepel vanille essence
ongeveer 2 eetlepels witte suiker
3 blaadjes gelatine

Voor de saus:
Doosje diepvriesframbozen, koop je het vers gebruik dan 2 doosjes.
Scheut creme de cassis of frambozen likeur
Eventueel schep frambozen jam
Wat suiker

Aan de slag:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de room aan de kook en voeg de suiker en vanille toe. Schraap het vanillestokje leeg en voeg toe aan de room. Laat de room ongeveer 3 minuten pruttelen.
Voeg daarna de gelatineblaadjes toe en roer deze door de room. Laat het mengsel een beetje afkoelen en schenk het daarna in de glazen of in de vormpjes. Zet het in de koelkast en laat het ongeveer 2 uur opstijven.

Voor de saus:
Schenk in een pan wat likeur (ongeveer 2 borrelglaasjes of naar smaak). Voeg de frambozen toe en verwarm het geheel. Prak de frambozen hier en daar. Voeg een flinke schep jam toe en eventueel nog wat suiker. Zorg ervoor dat de saus niet té zoet wordt want de Panna Cotta is al vrij zoet en je wil een goede tegenhanger hebben qua smaak. Brang de saus zo op smaak dat hij in ieder geval niet te zuur is. Laat het even doorkoken.

Haal de glazen uit de koelkast en schep wat saus op de puddingkjes. Eet smakelijk!

Variatietip: Voeg minder suiker toe en smelt in plaats hiervan enkele stukjes witte chocolade in de melk. Ook erg lekker.

0 reacties:

Een reactie posten