woensdag 22 september 2010

Thaise kipsalade

We hebben de afgelopen tijd te vaak, te lekker gegeten. Dus het wordt tijd dat we weer eens op de calorieen gaan letten! Nu ben ik niet een enorme fan van salade. Ik denk dan direct aan een zielig hoopje groen met een smakeloze dressing uit een knijpfles. Maar de laatste tijd ben ik wat meer gaan experimenteren om mezelf aan te leren wat vaker een salade te eten. En wat blijkt? Een salade kan wel degelijk heel erg lekker zijn! Probeer deze maar eens!

Voor 2 personen
Voor de dressing:
3 el vissaus
ongeveer 4 tl suiker
5 el limoensap
5 el zoete chilisaus
eventueel een scheutje kokosmelk
indien in huis 1 tl pindakaas

300 gram kipfilet
2 blokjes kippenbouillon
1 tl kurkuma

300 gram chineese kool fijn gesneden
enkele worteltjes in reepjes gesneden
1/2 kleine rode ui in ringen
stuk komkommer in halve schijfjes
handje verse koriander
handje verse munt
2 el gehakte pinda's

Vul een pan met 1 liter kokend water en voeg hier de bouillinblokjes aan toe en de kurkuma. De kurkuma heb je niet perse nodig maar het geeft de kip een mooie gele kleur. Voeg de kip toe en kook deze gaar in ongeveer 8-10 minuten. Houd hem daarna warm.

Doe de ingredienten voor de dressing in een pan en verwarm deze. Proef de dressing. Hij is vrij pittig dus als je hem iets te pittig vindt, voeg dan wat kokosmelk naar smaak toe. Dit is ook handig om de dressing iets te verdunnen.

Plet de pinda's grof met een vijzer of deegroller. Snij alle ingrdienten voor de sla en maak hiermee het bord op. Strooi als laatste de koriander en de munt over de sla. Giet wat van de dressing over de sla. Snij de kipfilet in plakjes en leg deze op de sla. Schenk hier ook wat dressing over en strooi de pinda's er overheen.

En geniet nu maar van al die mooie kleuren en heerlijke smaken!! Je vergeet bijna dat je heel gezond een salade zit te eten!

2 reacties:

Bill zei

Subtiele smaak, goeie combi tussen pittig en zoet..nom nom nom nom nom

Unknown zei

Leuke Blog!
Ben dol op koken en nieuwe recepten.

Grtz,

L

Een reactie posten