zondag 17 oktober 2010

Salsa caprese

Dit is een variant op de bekende 'salade caprese'. Ik heb hem nu al een paar keer geserveerd bij een avondje courmetten en bij een pastagerecht en iedereen vind het zo lekker dat ik heb besloten om hem te posten. Daarbij vind ik ook dat hij er door de verschillende kleuren erg mooi en smakelijk uitziet. Ik kan even niet op de exacte verhoudingen komen maar met wat proeven kom je daar vanzelf achter!

Ingrediƫnten:

Romatomaten of andere smaakvolle tomaten
Bol mozzarella
Ongeveer 2 handen basilicum
Scheut olijfolie
Zout en peper
Huisgemaakte pesto

Doe de volgende ingredienten in een kom; verwijder het zaad uit de tomaten en snijd deze in blokjes. Snij de mozzarella ook in blokjes. Scheur de bassilicum in stukken en voeg deze ook toe met flink wat zout en peper. Voeg 2 tot 3 tl zelfgemaakte pesto toe en wat olijfolie.

Serveer de salsa met stokbrood, bij een pastagerecht, avondje courmet of whatever. Het smaakt bijna overal lekker bij!

0 reacties:

Een reactie posten