dinsdag 9 november 2010

Geitenkaastaart

Je hoeft echt geen held in de keuken te zijn om een hartige taart te kunnen maken. Daar ben ik afgelopen weekend wel achter gekomen. Ik had er namelijk nog nooit één gemaakt. En dat de eerste die ik maak dan direct zo ontzettend lekker is, is een hele aangename verrassing! Dus schroom niet langer, is helemaal nergens voor nodig. Deze taart is ' easy peasy and oh so nice and cheesy!

Ingrediënten:
boter en bloem om in te vetten
2 eieren
200 gr bloem en een beetje extra
peper en zout
125 gr ongezouten boter (koud)
1 grote ui (ik gebruikte een rode ui)
rode en gele paprika geroosterd
5 a 6 tomaten
300 gram geitenkaas
1 takje rozemarijn
5 a 6 blaadjes salie

Vet een taart- of quichevorm in en bestuif hem met bloem. Je kan een vorm nemen met uitneembare bodem. Ik had een bodem zoals links op de foto waarbij je de bodem los kan draaien. De taart ging heel makkelijk uit de vorm. Ik heb hem ondersteboven gestort en daarna snel op een plank gelegd. Maak je hierover dus geen zorgen.

Verwarm de oven voor op de hoogste stand voor de parika's. Leg de 2 parika's zo dicht mogelijk onder de gril en haal ze eruit als ze zwart zijn. Leg ze in een schaal en dek deze af met folie. Als ze afgekoeld zijn, verwijder dan het vel en snijd/scheur de parika's in stukken.

Voor het deeg:
Splits een ei. Zet het eiwit in de koelkast. Mix in de keukenmachine (of met mixer met deeghaken): 200 gr bloem, 1/2 tl zout, de boter, de eidooier en 2 el ijskoud water. Zodra het een bal is haal je het uit de keukenmachine en kneed je het met de hand tot een glad deeg. Dit is een erg prettige bezigheid. Het deeg voelt heerlijk aan je handen en je krijgt zo'n heerlijke 'home-made vibe'. Als het deeg te plakkerig is voeg dan wat gezeefde bloem toe.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven opervlak tot het plat is en iets groter dan je taartvorm. Rol het daarna op met je deegroller en rol het daarna weer voorzichtig uit over je vorm. Druk het aan op de bodem en bij de randen. Rol nu met de deegroller over de rand van je vorm en verwijder hiermee het deeg wat over de rand hangt. Als de rand niet helemaal gelijkmatig is gebruik dan het overtollige deeg om de gaten dicht te 'plakken. Daar zie je later niets meer van. Prik gaatjes in de bodem. Dek de vorm af met folie en zet hem een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden. Neem de vorm uit de koelkast en leg bakpapier op de bodem. Leg hierop bakkogels of gedroogde bonen. Vul hem tot aan de rand, de bonen ondersteunen de rand en zorgen dat hij niet instort. Bak de vorm ongeveer 20 min voor.

De vulling:
Snij de ui in ringen. Was de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snij deze in stukken.
Roer de geitenkaas met 1 ei en 1 eiwit glad. Breng op smaak met zout en peper. Neem de bodem uit de oven en laat deze licht afkoelen. Verdeel de kaascreme gelijkmatig over de bodem. Verdeel daarna de paprika's, de ui en tot slot de tomaten erover. Was de kruiden en snij/knip deze fijn en strooi deze over de taart. Voeg ook zout en peper toe.

Zet de taart terug in de oven en plaats hem op het onderste rooster. Na 1 uur tot 1 uur en 15 min is hij klaar. Wij hebben hem warm gegeten met brood en een rucolasalade. Heerlijk!

0 reacties:

Een reactie posten