maandag 1 november 2010

Kikkererwtensoep met komijn en koriander

Dit is een lekkere, kruidige soep die heel makkelijk en snel te maken is. Waarschijnlijk heb je een groot deel van de ingredienten standaard in huis. Persoonlijk hou ik erg van soep. Het is daarnaast goed voor de lijn en je houdt er lang een vol gevoel aan over.

Ingrediënten:

2 eetl extra vergine olijfolie
2 blikken kikkererwten a 450 gram
1 grote ui gesnipperd
2 grote tenen knoflook gesnipperd
4 tl komijnpoeder
1 liter groente- of kippenbouillon
zout en peper
verse koriander
paar druppels tabasco
sap van een halve citroen
wat creme fraiche

Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui toe en fruit deze glazig. Voeg daarna ook de knoflook toe, de komijnpoeder en bak deze kort mee. Voeg de kikkererwten toe en de bouillon. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 min zachtjes pruttelen tot de smaken goed gemengd zijn. Voeg wat takjes verse koriander toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met Tabasco, citroensap en eventueel wat creme fraiche.
Eet smakelijk!!

0 reacties:

Een reactie posten