zaterdag 7 augustus 2010

Heerlijke tomaten en brood salade van Trish Magwood

Deze salade ziet er prachtig uit, opgediend in een ruime schaal en smaakt nog heerlijk ook. Eet hem als hoofdgerecht in de zomer of serveer hem bij een pasta gerecht.



Ingrediënten:

Romatomaten, trostomaten, biologische tomaten, gewoon tomaten met een goede smaak (ongeveer 1/2 kilo of naar smaak)
1/2 rode ui
1/2 komkommer
1 gele paprika
20 grote basilicumblaadjes (ik vind, hoe meer hoe beter)
1/4 stokbrood of ciabatta

Voor de vinaigrette
1 geperste knoflookteen
1 theelepel Dijon mosterd
50 ml rode wijnazijn
100 ml olijfolie
Waarschijnlijk hou je over van deze dressing dus je mag de hoeveelheden ook iets minderen

Let's go!
Oven voorverwaromen op 180 graden. Het brood in stukken snijden en in een kom met olijfolie besprenkelen. Leg ze daarna op de bakplaat en wacht tot ze goudbruin zijn (ongeveer 10 min)
Meng in een kom de ingredienten voor de salade. Voeg het brood toe, de dressing en flink wat peper en zout. Meng goed, ik doe het altijd met mijn handen, dat werkt het beste en je beschadigd de tomaten niet. Laat de salade 10 tot 20 min rusten zodat het brood de smaken kan opnemen.
Eventueel kan je ook nog mozarella toevoegen! Eet smakelijk!

1 reacties:

Bill zei

Echt een toppertje inderdaad én zelfs ik kan hem maken, ghehehehe.

(Tis trouwens tóch maGwood hoor)

Een reactie posten