zaterdag 7 augustus 2010

Mexicaanse tomaten salsa (evt met vegetarische tortilla)

Deze salsa kan je maken als onderdeel van een 'mexicaanse avond'. Hij is ontzettend simpel maar erg lekker dus zorg dat je genoeg maakt!



Ingrediënten:

4 fijngesneden tomaten
2 fijngesneden rode uien
4 eetlepels fijngehakte koriander
Ongeveer 6 eetlepels citroensap
2 theelepels geraspte citroenschil

Meng alle ingredienten en let op de verhouding tomaat en ui. De tomaat moet wel overheersen, het is ongeveer een 60/40 verhouding.

Deze salsa is lekker bij een tortilla. Neem een blik rode kidneybonen zonder saus. Doe deze in een pan en bak ze, prak ze tijdens het bakken en voeg naar smaak zout en peper en komijn toe.
Neem de tortilla en bestrijk deze met de pasta. Smeren gaat lastig want de pasta blijft vrij stug maar het gaat om de smaak. Leg hem in een warme oven met wat kaas zodat deze smelt. Haal uit de oven en serveer met de salsa en een dot creme fraiche.

Bij Xenos hebben ze soms hele kleine en dikke tortilla's die ongeveer zo groot zijn als een theekopje. Als je dit maakt met deze kleine tortilla's heb je een heel schattig voorgerechtje of borrelhapje.

0 reacties:

Een reactie posten